Thursday, May 18, 2006

Kenangan Lalu

17 mei 06

Zman kanak2 yg sungguh menceriakan...mak selalu cter kat aku...seronok pula ble dengar...mak ckp, aku ni anak yg paling senang nak djaga. Tp agak nakal jugak la.
Penah beberapa kali insiden yg xbest berlaku. Msa umur 3 tahun penah hilang msa mak aku pi set rambut. Nsib la xde org kidnap. Ayah jumpa kat kedai buah..toke tu ingat anak cina mana la yg sesat nie... Kalo kene kidnap, sesaje je berbapa n beribukan org jahat..yelah..dah sah2 la jahat kan, culik anak org...

Pastu, umur 4 tahun pula hilang di tengah2 kesibukan manusia kat pudu raya. Msa tu nak balik kg. Konvoi beramai2. Aku yg xpenah naik bas ni xcited bebeno agknyer..lari punye lari..sekali toleh..alamak..mana mak ni...mane abah??tp mak ckp aku xnangis. At last, abg aku jpe aku tgah duk menyangkung kat tengah2 jalan tu. Nsib le tak kene kidnap gak..fuh...asik ilang je kan..he he

Aku manja sgt ngn atuk. Asal mak nak tibai je atuk dh selamatkan aku dlu. Dbawaknyer lari kat umah kwn2 dia. Bengkek je mak..he he..mak aku tu bleh la than garangnyer. Ayah tak..cool je. Penah kene libas ngn getah paip kat kaki gara2 telupa dah time kene pi sek (msa tu sek petang) . Ghalit no main congkak kat umah jiran. Apelagi, xsekolah aku aritu sbb kaki dh bebirat2..pstu mak aku lak yg nangis...he he nakal kan aku..

Msa sek tadika plak, aku ade suka kat sorg abg tu (aku msuk setahun awal) namanya afiz. Kalo org tnya, sok dah beso nk kwen ngn sape? aku dgn selambe nyer ckp nak kwen ngn abg apiz. Sampai la ni aku segan kat mak dia...ha ha..dah kawen dah pon mamat tu. Aku suka dia sbb dia putih, chinese look..dlu arr...skang taste sudah layen..he he ;P

Msa darjah 4 lak, atuk meninggal..Sedih ya amat sbb aku mmg manja ngn atuk. So dah xde kawan. Asik kene buli ngn adik bradik yg lain psal saiz aku yg kecik nie. Sokmo je nangis. Siap tulis surat, msuk dlm botol. Dlm surat tu tulis, ble dah masuk syurga nanti nak carik atuk. nak tinggal ngn dia..pstu simpan btol tu dlm laci smpi la bebelas belas tahun baru jumpa balik. Ble baca, tesenyum lebau aku..he he

ha..sampai takat ni je dlu..kisah sek men nanti2lah..banyak yg lebih menarik tu..tungguuuuu.............

~adios~

0 Comments:

Post a Comment

flickr