Monday, July 24, 2006

Pencuri masuk??

Tanggal 23 July 06, sesuatu perkara yg tak pernah aku alami sebelum ni benar2 berlaku dlm hdup aku...rumah yg aku diami hampir setahun lebih dimasuki pencuri..fuh..menggigil satu badan xusah nak cerita..paling menakutkan, si mira yg tdur kat sofa di ruang tamu bolehkan xsedar apa2 pun padahal penyangak tu siap naik atas n msuk ke bilik kak ita lagi..ya Allah..Tuhan je yg tau ati nie..mmg menggigil betul pg tue..apatah lg mira..pucat lesi muka dia..toreh mmg xberdarah le..

Punyerlah best, yg si penyangak ni, msuk umah dgn kunci umah yg mmg diletak akak2 ni dlm raga kat bwh tingkap tue..ape lg....mmg rezeki depa lah..tp pelek bebeno...cmne dorg leh tau kunci tu kt ctu pon aku xtau le..n pulaknye, tingkap tu xpenah2 ktorg bukak psal ketak ya amat..sedo2 dah tenganga..sah la dia capai kunci mah dr tingkap..n yg herannyer..si mira xterjaga langsung!so, kami sependapat bahawa kami telah dipukau..

Alhamdulillah, org jahat tu xmsuk bilik aku..mybe sbb betutup..tp xla bekunci pon..bilik kwati pun sama..nak djadikan cerita, kak ita yg xpenah2 lalai kunci bilik tp kali ni lngsung xtutup pintu bilik..mmg tebukak..so, itu sbblah org jahat tu dgn senangnyer msuk dalam bilik tu..so, habuannye, hp kak ita, hp k.wanie n beg tgn memasing di bwk trun, dselongkar..n diambil duitnyer shj...kesian kak ita, kerugian hampir 3 ribu RM..sbb baru je kua wit mlm tu tuk bayar deposit umah barunyer...tu xmsuk laptop n hp mahainyer....putihlah mata..habis bonus sebulann...;(

Then, brg2 yg dcuri kat tingkat bwh was notebook kak wati n kak ita(akak2 ni pon main letak je brg2 tu merata)..pergh..itu shj dah benilai RM10,000...kak ita leh lagi calim insuran mimos, tp kwati lak...tepaksalah beli yg baru...brg2 lain yg hilang ialah digital kamera k.wanie n wit dlm purse mira semua kene kebas...hp mira msh ade, mybe org jahat tu xperasan or mybe gak bwh bdn si mira yg tengah kusyuk tdo..

Kami sedar umah kene ceroboh pun dah kui 6.45 pagi..memasing baru nak bgun subuh..kwanie yg sedar dlu hp xde..then kak ita plak menjerit..hp dia pon xde gak...hand beg....then, ble trun bwh n buka pintu utama, tgok pintu grill terbuka n beg2 n brg2 yg xsempat diambil besepah kat luar. Termasuklah kunci2 kereta yg mahai tue...nasib baik la..kalo tak..tambah2 putih mata la akak2 nie..si mira plak, masih lena diulit mimpi....agaknyer jampi tu telebih kene kat dia kot..hemm..

Then buat repot..polis pon dtg la amik laporan..yg aku ngn si mira plak dah jdik dungu..dah le ade game voley pg tu..haduh..org dah le ckup2 je..cane nie..so tgu nyer tgu..polis peronda pon dtg..n dia kata person yg hilang brg mmg xleh tinggalkan umah sbb nanti ade polis lain (forensik kot..ala2 csi tue) akan dtg amik laporan agi n cap jari semua..so sah2 la mira xleh kua..so aku je la yg trun padang aritu..dgn ati yg masih debor, terpaksa meneruskan perjuangan kat padang plak..demi kwn2 yg dah dtg..xnak hampakan dorg, takkan nak walk over plak..n kat mah pon kes dah selesai..tgal tgu ape2 perkembangan dr pihak polis je..

Btw, voley dpt no4 dr 5...hem..semuanya kalah tipis..1 -2 mata je..huaaaa...penat main ooo...tgn dah lebam2..tp nak wat cane..aku dah wt yg terbaik..cmtu gak membe2 yg lain..mybe nsib xmenyebelahi agaknyer..pasrahhh....hopefully, brg2 tu dpt dikembalikan semula..sian akak2 aku tu wehh...jahat betui la korg ni penjahat...huh..

Panjang sudah menulis nie..sempat curik2 masa..he he..okey..will chat later..c ya soon..

posted on 24/07/2006

0 Comments:

Post a Comment

flickr